Het geheim van een goede webshop

Ga naar de inhoud

Het geheim van een goede webshop

Succesverhaal
Gepubliceerd door Lodewijk Hof in Succesverhaal ondernemen · 12 april 2017
Webshops, volgens sommigen zijn ze de nagel aan de doodskist van winkels. Volgens anderen zijn ze verantwoordelijk voor een verdere democratisering van het winkel proces. Eigenlijk is het heel simpel: een beperkt gedeelte van alle winkel verkopen gaan online. Het merendeel gaat offline, in een fysieke winkel.

De start-up Picknick heeft aangekondigd landelijk te gaan. Ze hebben een marktaandeel van 5% in Amersfoort. Een hoog aantal, als je bedenkt dat ze weinig marketing doen en eigenlijk een verhaal hebben. Bij Picknick ben je geen klant, je bent een fan. Overduidelijk zal dit aanzienlijke gevolgen hebben voor bijvoorbeeld Ahold Delhaize.

Dankzij het internet kan iedereen een webshop op zetten. Echter onderwijst ons onderwijs systeem gebaseerd op het idee dat je gaat werken bij een groot bedrijf. Niet op innovaties, wat het internet doet en meer van die prachtige dingen. Nu kunnen we vanuit onze slaapkamer geld verdienen. Terwijl je 25 jaar geleden nog een groot kantoor moest beginnen.

Enkele tips voor een succesvolle webshop:
- Gebruik meerdere promotionele kanalen,
- Gebruik meerdere verkoop kanalen,
- Ga niet alles zelf doen
- Betaal legaal zo min mogelijk belasting (als u al belasting gaat betalen),

Uw eigen webwinkel en het succes daarvan valt en staat met het promotionele pakket. Hoe de promotie loopt, is helder. Gebruik nooit 1 kanaal en ga niets doen zonder plan. Uiteraard gaat u alles leren van alle promotionele mogelijkheden. Facebook, Twitter, Youtube, Google en ga zo maar door. Gebruik alles om mensen te bereiken.

Uw eigen webwinkel is uiteraard een prachtig en geweldig iets. Maar uw eigen webshop heeft niet het meeste traffic. Mensen bezoeken vaker een webwinkel als Alibaba, Ebay, en Google shopping trekken meer traffic. Waarom gebruikt u deze kanalen niet als een verkoop kanaal?

U kunt natuurlijk alles zelf doen. Maar waarom zou u? Een webwinkel heeft u kant en klaar zo geregeld. In maandelijkse bedragen of, als u verstandig bent, een bedrag ineens. Niet veel. Wel heeft u dan een webwinkel waar u alles mee kan doen. Neem eens een kijkje op hofprofit.com voor een voorbeeld.

U verdient geld. Het is waarschijnlijk helemaal niet moeilijk om uw webwinkel winstgevend te maken. Maar dan komt een pijnlijk iets. Het geld waar u hard voor heeft gewerkt. De overheid komt langs en pikt geld van u. Maar daar kunt u geheel zelf iets aan doen. Immers kunt u ervoor kiezen om uw webshop daar op te zetten waar u minder belasting hoeft te betalen. Extra geld waarmee u uw webwinkel kunt doen groeien.
http://www.hofprofit.com/product/webshop/ (Beursbox  als code meegeven!)Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud