Hoe voorkom je dat mensen afhaken

Ga naar de inhoud

Hoe voorkom je dat mensen afhaken

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 28 augustus 2018
Tags: bijeenkomstaanmeldingsprocedure
Wil je een evenement organiseren waarvoor mensen zich moeten opgeven en waarvoor je gegevens van personen nodig hebt, dan is de regel dat iedere extra vraag, iedere extra klik een extra drempel is.
Hou de aanmeldingsprocedure dus zo simpel mogelijk en vraag alleen dat wat echt noodzakelijk is.

Ik heb net een voorbeeld gezien van een aanmeldingsprocedure die er fantastisch uitzag qua opmaak en layout, maar uiteindelijk ben ik afgehaakt.
Wat ging er mis?

Ten eerste vroegen ze me het hemd van het lijf. Het ging om een Social Media training die in een lokale horeca gelegenheid gegeven zou worden.
Kosten slechts 5 euro en dan zouden koffie en thee ook nog eens gratis zijn. Dat is dus weinig drempel.
Om daar te komen moest ik me online opgeven en vooraf betalen. Ook dat is prima. Echter wilden ze ook mijn geboortedatum weten. Sorry hoor, maar waarom? Verder mijn complete adres.
Dat zijn allemaal gegevens die in deze fase van de aanmelding helemaal niet nodig zijn. We hebben sinds enige tijd de AVG wetgeving en die wet wil juist voorkomen dat je veel te veel informatie moet afgeven.

Was het dat maar... Ik moest nadrukkelijk akkoord gaan met de algemene voorwaarden die met een link aanklikbaar waren, maar die link kwam uit op een 404 pagina. Ik moest echter ook akkoord gaan met de annuleringsvoorwaarden die helemaal niet aan te klikken waren.


Was het dat maar...

Vervolgens kon ik met iDeal betalen. Op de site overal 5 euro en dan bij iDeal is het ineens een ander (hoger) bedrag.

Kortom, dit is amateurisme ten top. Hoe goed hun training misschien ook is, als je zo knullig de zaak aan het promoten gaat, dan haken mensen af. Het zijn allemaal fouten die makkelijk te voorkomen waren.
Dit is gewoon pure slordigheid.

Wil je een evenement organiseren, dan is het mooi als je pagina er netjes uitziet. Dat is mooi meegenomen, maar veel belangrijker is dat de procedure lekker verloopt. Dát is cruciaal voor je succes.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud