Ik hoef niet meer te werken

Ga naar de inhoud

Ik hoef niet meer te werken

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 3 september 2020
Tags: winstbeleggenbaanopzeggen
Dat is wat ik van een lezer toegestuurd kreeg. Hij doet het zo goed op de beurs dat hij zijn baan gaat opzeggen en van beleggen gaat leven.
Ik weet dat er heel veel mensen zijn die deze droom ook hebben en deze lezer maakt het zo maar even waar...

Toch is dit, begin september 2020, in mijn ogen niet het moment.

In een beurs die in feite al jaren aan het stijgen is, kan iedereen geld verdienen. Het wordt wat anders als de beurs een keer 30% of meer omlaag gaat.
Dan is structurele winst geen zekerheid meer.
Ik kan dan uit ervaring vertellen dat de beleggerswereld er dan heel anders uit ziet.
Ik zou die zekere baan dus niet te snel gedag zeggen. Heb je OOK al genoeg ervaring om in een dalende beurs geld te verdienen? Heb je genoeg kapitaal om 30% te verliezen EN er van te kunnen leven EN door te kunnen gaan met beleggen? Ook als de beurscorrectie een jaar gaat duren en winst geen zekerheid meer is?
Wat als aandelen weer uit de gratis zijn en de beurs niet meer wil bewegen? Wat als de zekere winnaars Tesla, Google, Apple ineens 65% van hun waarde verliezen en jarenlang niets meer doen? Ga je het dan ook nog redden met je beurshandel?

Ook ik ben ooit op het punt gekomen dat ik stopte met mijn baan. Maar ik ben nooit alleen maar van de beurshandel gaan leven. Altijd had ik er bedrijven naast en had ik meerdere stromen van inkomen.
Wil je een serieuze kans maken, OOK als de beurs niet stijgt, kijk dan hier.

Ik wil dus niet zeggen dat je het niet moet doen, ik wil je wel wijzen op de risico's als je het doet. In een beurs als deze kans zelfs een blind paard de weg naar winst nog vinden. Dat je nu dus winst maakt, dat is geen grote prestatie. Dát wil ik vooral zeggen.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud