Karaktertest

Ga naar de inhoud

Karaktertest

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 30 maart 2018
Tags: ondernemersucceskaraktertest
Ik heb in mijn omgeving weer het voorbeeld gezien van een ondernemer die door omstandigheden tot het uiterste getest werd. Hij kreeg een enorme boete van de AFM. Hierdoor ging zijn bedrijf met zo'n twintig personeelsleden failliet. Daarna bleek de enorme boete grotendeels onterecht te zijn. Hij had geen geld meer om er een rechtszaak over te beginnen. De boete werd wel fors verlaagd door de AFM.
Jammer dan, het bedrijf en de reputatie waren al kapot. Met een wat rustiger aanpak door de AFM hadden twintig personen hun baan nog gehad...
De ondernemer ging iets nieuws opzetten en koos radicaal voor een andere sector. Als nieuweling in die sector werd hij daarin niet serieus genomen, maar door pure wilskracht wist hij door te zetten. Door letterlijk bij vrienden en familie overal geld te lenen wist hij nét lang genoeg te overleven om een eerste deal vast te leggen.
Echt met de nagels over de rand heeft hij het gehaald en na die eerste deal was de deksel er af. Hij heeft ondertussen weer enkele personeelsleden aangenomen en de klanten staan weer in de rij.
Hoe raar kan het lopen. Nu heeft hij weer zo veel werk dat hij amper aan slapen toekomt.
In feite is zijn slapeloosheid dus gebleven. Alleen eerst was de zorg er om genoeg geld, nu om genoeg tijd.
Échte ondernemers zijn in hun leven minstens één keer getest.
Deze ondernemer is met vlag en wimpel geslaagd, want weinigen hebben het zo zwaar voor hun kiezen gekregen.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud