Omgaan met geld

Ga naar de inhoud

Omgaan met geld

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 3 mei 2018
Als we één ding niet serieus leren, dan is het omgaan met geld.
Als je geluk hebt, dan groei je op in een gezin waar ze ondernemend zijn of actief beleggen. Niet veel jeugdigen is dat gegeven, want het merendeel van de kinderen groeit op in situaties zonder die omstandigheden.
Sterker nog, de meeste kinderen groeien op in situaties waarbij geld eigenlijk altijd een probleem is.
Vooral kinderen van gescheiden ouders zijn daar kwetsbaar.
Die leren in feite vaak alleen maar dat geld een bron van kwaad is.

Het is echt ontzettend belangrijk om al vroeg te leren dat geld ook voor je kan werken.
Maar net zo belangrijk is dat geld dat je niet uitgeeft ook niet verdiend hoeft te worden!
Slim besparen is een prachtige vorm van geld beheren. Ik verbaas me er nog altijd over dat kinderen van 16 een mobiel abonnement hebben van 50 euro per maand.
Ze kunnen dan ook thuis, zonder van wifi gebruik te maken, online zijn.
Waanzin is dat. Ik heb zelf nog altijd geen internet abonnement op mijn smartphone. Onderweg kan ik dan niet op Internet... Maar onderweg moet ik ook niet bezig zijn met Internet. Ik zit dan op de fiets of in de auto.
Kom ik ergens en is er Internet nodig, dan is er bijna altijd wel een mouw aan te passen. Daarom heb ik een abonnement van 7 euro per maand. Ik kan bellen en SMS'en. Dat laatste heb ik al jaren niet meer gedaan, dus eigenlijk is die 7 euro nog te veel. Via Wifi kan ik op Internet.
Mijn eigen kinderen zijn nu de deur uit aan het gaan. Ze zitten met de overweging hoe ze hun beperkte inkomen effectief gaan inzetten. Nu al zonnepanelen kopen, of dat bewust niet doen om juist extra investeringen in hun eigen bedrijven te doen?
Daarbij kost uit huis gaan ook geld. Wonen, eten... het is even flink wennen voor ze. Het geld vliegt er ineens uit. Tijd om eens te kijken hoe er een rem op de uitgaven gezet kan worden. De motor gaat er weer uit, het Netflix abonnement staat ook op de nominatie om weer opgezegd te worden...
Het is goed om af en toe eens bewust te kijken waar het geld aan uitgegeven wordt.
Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud