Waarom een eigen podcast u helpt met succes

Ga naar de inhoud

Waarom een eigen podcast u helpt met succes

Succesverhaal
Gepubliceerd door Lodewijk Hof in Succesverhaal ondernemen · 18 april 2017
Podcasts zijn aan een oprechte wederopstanding bezig. De reden is simpel: mensen kunnen op het moment dat het ze zelf uitkomt luisteren naar dat wat ze willen horen. Als een programma op een radiostation uitgezonden wordt dan is er altijd een beperking: wetgeving en bereik. Dankzij het internet kunt u overal in de wereld naar iemand luisteren. Een programma over organisch tuinieren uit de VS, een programma van de BBC World Service over beleggen en onderzoeksjournalistiek programma's uit de wereld.

Meer en meer mensen ontdekken hoe prettig een podcast is en welke mogelijkheden het voor een webwinkel heeft. Zelf heb ik een podcast ter promotie van HofProfit.com. Luister maar eens naar de SoundCloud (en ga deze dan meteen even volgen, wat helemaal gratis is) of hier

Een podcast in het Engels over beleggen, ondernemen en alles waar ik tegenaan loop in het leven. Nou is dat op zich een zeer goede reden om deze podcast (gratis) te volgen. In minder dan 2 minuten hoeft u niets te missen.

Maar enkele andere redenen waarom een podcast een bijdrage aan uw succes op ondernemend en financieel gebied kan brengen:
   Unieke content,
   Additionele dynamiek,
   Kopieren is praktisch onmogelijk,
   U bouwt uw eigen fanschare (lees luisteraars) op welke uw expert status bevestigen,

Om te beginnen: uw podcast heeft unieke content. Content is king, content is belangrijk. Iedereen kan teksten kopieren, maar het kopieren van tekst is een heel stuk moeilijker. Dan moet men of exact hetzelfde zeggen als wat u zegt of linken naar uw podcast.

Hiernaast levert uw podcast een nieuwe methode van dynamiek op. Terwijl een hoop websites het bij schrijven houden levert u een mogelijkheid om te luisteren. Bijvoorbeeld in de auto of in de trein. Onderweg naar werk, studie. In een moment dat men weinig anders kan doen luisteren naar wat u te melden heeft.

Het internet staat vol van de gekopieerde artikelen. Eigenlijk is alles exclusief voor de periode van 1 nanoseconde. Daarna kan iedereen het (al dan niet onder eigen naam) zelf publiceren. Met uw eigen podcast is dit een stuk moeilijker. Immers is het vrij uitdagend om uw stem te kopieren. Wel kan men uw podcast citeren en ernaar linken.

U bouwt, geleidelijk, aan een eigen fanschare op. De fans die u hard nodig heeft. De mensen die overgaan tot interactie met u. U heeft een nieuwe methode. Ik haal de meeste kennis en informatie uit audio, ik lees eigenlijk heel weinig. Ik luister boeken, ik luister naar de radio en ik luister naar podcasts. Ik lees enkele nieuwsbrieven.

Nu is mijn vraag heel simpel: gaat u ook een podcast beginnen? Gaat u zich ook aansluiten bij deze dynamische ontwikkeling van het internet? Stuurt u mij een berichtje wat uw podcast is, dan luister ik naar uw podcast. Gaat u de mijne volgen?Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud