Waarom zelf websites maken?

Ga naar de inhoud

Waarom zelf websites maken?

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 16 september 2016
Tags: websitesmaken
Bent u lid van een vereniging, van een club, van een stichting?
Dat weet u ongetwijfeld dat de website bijna altijd een probleem is. Blijkbaar weten alleen jongeren en techneuten hoe dat werkt.
Onzin!
Als alleen 'deskundigen' de website kunnen beheren, dan is er een verkeerde website gebouwd.
Ook u kan een prachtige website bouwen en bijhouden.
U kan een website over uw hobby maken, of een website maken en onderhouden voor de stichting of vereniging waar u deel van uitmaakt. Met de juiste software is het zo moeilijk niet.

Ik had afgelopen weekend twee kunstenaars op bezoek. Ze exposeerden in mijn kantoor en tuin. Eén van hen heeft geen site en de ander laat de site maken en onderhouden door de buurman... die buurman is afgelopen weekend ook bij mij op bezoek geweest en heel veel foto's op de site zijn in mijn tuin en kantoor gemaakt.

Ontzettend jammer dat ze het maken en onderhouden van de website niet zelf doen. Zelf de website maken kost hooguit een dag.
Als je kunst maakt, dan wil je natuurlijk ook dat het gezien wordt. Dat zou in mijn ogen dus ook inhouden dat je de stukken ook (zelf) op een website plaatst. Een foto plaatsen kost hooguit een paar minuten. Het is dus echt niet zo dat ze 'veel' van hun tijd dan ineens met de site bezig zijn.

Waar kunt u het leren, websites maken?

Jos van Spelde, mijn collega, geeft op 1 oktober een tweetal sessies. De ene sessie gaat over Wordpress. Dat is een gratis online tool waarmee u overal in de wereld uw website kunt maken en bijwerken.

Hij geeft ook een sessie over Website X5. Dat is een software programma op uw computer waarmee u alleen op die computer de website kunt bijwerken. Het voordeel is wel dat Website X5 veel veiliger is. Online staat namelijk alleen het resultaat en niet heel het besturingssysteem van de site.

Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud