Wat is rijkdom (Tom Lassing)

Ga naar de inhoud

Wat is rijkdom (Tom Lassing)

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 7 april 2017
Wij als beleggers (Ik schreef dit artikel oorspronkelijk voor lezers van de Beursbox.nl Nieuwsbrief) jagen op geld. Het lijkt soms wel alsof veel geld hebben het hoogste goed is. Waar ik me dan over kan verbazen is het feit dat genoeg blijkbaar nooit genoeg is. Het lijkt wel alsof de miljardairs van de wereld een wedstrijd doen wie het meeste geld bij elkaar kan harken. Alleen degenen met het grootste kapitaal komen in het lijstje met allerrijksten. Alleen als je bovenaan staat heb je de ultieme status. Wat is Richard Branson zonder het feit te vermelden dat hij x miljard waard is? Richard omringt zich met mensen die ook schaamteloos op geld jagen. Daarmee wordt Richard weer fors rijker en zo jagen ze het verkrijgen van nog heel veel meer geld na.
Ondertussen reizen ze van prachtige locatie naar prachtige locatie en overal happy, happy.
Een prachtig leven... een leeg leven?
Of is dát leven van paradijs eiland tot paradijs eiland het ultieme doel wat je moet nastreven?
Ik hoop het niet, want ik zou er niet gelukkig van worden. Ik heb er voor gekozen om voor een gezin te gaan en ik koos er voor om mijn kinderen iedere dag te zien opgroeien. Een keuze waar ik gelukkig van werd, maar niet overdreven rijk. Nu ben ik wel rijk geworden, maar dat was ondanks, niet omdat.
Al die uren in het vliegtuig en op vliegvelden verblijven zijn voor mij een gruwel. Ik ben niet bereid die opoffering te doen. Voor mij dus geen urenlange vluchten om daarna de beloning te krijgen van enkele dagen bij Richard een prachtige omgeving met mooie en succesvolle mensen.
Het najagen van zulke 'rijkdom' was voor mij nooit een ultiem doel.
Ik kan al heel blij worden van een kip die spontaan op schoot springt als ik in de tuinstoel even lekker van de zon geniet. Dat is één van mijn happy momentjes. Dan voel ik me beestachtig rijk.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud