Welke kennis moet je hebben

Ga naar de inhoud

Welke kennis moet je hebben

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 30 juli 2015

Een Amerikaanse uitgever vroeg de lezers van zijn "Gevorderde Online Ondernemers" nieuwsbrief in een enquête naar hun parate kennis over toepassing van HTML, FTP, autoresponders, mailscripts.
Tot zijn verbijstering was bijna niemand van zijn lezers in staat op de meest basale vragen een antwoord te geven. Het concept van de autoresponder werd niet begrepen en wat scripts kunnen doen was vrijwel niemand bekend.
Dat terwijl hij een nieuwsbrief heeft waarin hij de mooist beschikbare softwarepakketten bespreekt en er vanuit gaat dat de lezers dus een goed inzicht hebben van de besproken pakketten.
Uiteindelijk blijkt zijn publiek dus producten af te nemen waarvan ze de waarde totaal niet kunnen inschatten. Ze denken blijkbaar dat het kopen van zo'n pakket hun de moeite kan besparen de benodigde kennis en ervaring op te doen.
Zo werkt dat dus niet.
Mijn goede vriend en collega Maarten Verheyen zegt van zichzelf dat hij één van de onhandigste mensen is die op Internet actief is.
Ik moet hem daarin gelijk geven. Ik zou hem in mijn huis nooit een hamer of schroevendraaier in zijn handen geven en vragen mij te helpen met klussen.
Aan mijn website mag hij echter ieder moment van de dag zitten! Zowel in de tekst als de code mag hij zonder mijn supervisie overal komen en veranderen wat hem goeddunkt.
Hij weet immers op zijn vakgebied heel erg goed waar hij wel en waar hij niet aan moet zitten rommelen. Daarbij kan Maarten geen script installeren, maar hij weet tot in detail waar hij zaken kan veranderen en waar hij techneuten naar moet laten kijken. Hij mag dan wel onhandig zijn, maar zijn kennis over Internet en haar toepassingen is enorm en is zo opgebouwd dat hij precies weet wat hij moet weten.

Als ondernemer MOET u kennis bezitten. Natuurlijk kunt u taken uitbesteden, maar hoe wilt u goed uitbesteden als u totaal niet weet waar u over praat? Hoe weet u waar een softwarepakket toe in staat is als u geen idee hebt waar het pakket in de kern toe dient? Dan kunt u toch zo'n pakket zakelijk gezien niet rendabel inzetten?


Ik wil er geen enkele twijfel over laten bestaan dat halfslachtig en zonder inhoudelijke kennis op Internet willen ondernemen niet werkt. Als u serieus geld als Online Ondernemer wilt verdienen, dan moet u er ook serieus tijd, energie EN geld in stoppen.

Geld inzetten om ondernemer te worden?
Ja natuurlijk! Iedere onderneming moet geld in. Het is de kunst om er meer uit te halen dan dat er in moet, maar ik hoop toch werkelijk dat niemand het idee had dat ondernemen zonder investeren mogelijk was.

U zult een PC moeten hebben.
Een Domein
Hosting
Internet toegang
Software op uw PC en Software op de server bij uw host
Abonnementen op services
Geld voor cursussen
Geld voor betaalde advertenties.
Geld voor het uitbesteden van taken

De weg is lang. Wees blij dat u geen arts wilde worden. Die zes jaar ellende van de opleiding kunt u als (Online) Ondernemer overslaan.

www.marketingcursus.com
www.onderneemhetonline.nlEr zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud