Werk of ondernemen?

Ga naar de inhoud

Werk of ondernemen?

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 23 juli 2015

Mijn oudste dochter had als tijdelijke kracht het laatste vaste contract dat Albert Heijn afsloot verkregen. Toch heeft ze dat contract opgezegd zodra ze haar schoonheidsspecialiste diploma op zak had. Ze koos namelijk voor het ondernemerschap en alleen het ondernemerschap.
Geen afleiding en tijdsverspilling door het uurtje factuurtje verhaal dat de vaste baan in feite is.

Ik realiseer me dat het niet voor iedereen weggelegd is, maar ik denk wel dat veel meer mensen actiever zouden mogen werken aan hun eigen inkomen vanuit het ondernemerschap.
Werkloos en dan alleen maar de uitkering trekken en de verplichte solicitatiebrieven versturen, is in mijn ogen pertinent het teken dat het niets is en niets gaat worden.
Waarom zou een werkgever zo'n passieve persoon moeten aannemen?
Waar is het initiatief? Waarom ben jij de juiste werknemer voor een werkgever?
Minstens zouden werklozen zich vol op de vrijwilligersmarkt kunnen storten. Ten eerste doe je er ervaring op en wie weet haal je er ook bruikbare contacten uit.
Maar daarnaast zou je ook serieus werk kunnen maken van persoonlijk ondernemen.
Ook hier heeft mijn dochter het slim aangepakt. Ze heeft haar schoonheidssalon opgezet, maar als net startende specialiste heb je in aanvang nog te weinig klanten om 100% te kunnen draaien. Wat doe je de rest van de tijd?
Een aanvullende uitkering aanvragen?
Dacht het niet!
Ze is productverkoop gaan opzetten. Uiteraard aan de klanten, maar ook aan anderen die haar salon niet bezoeken. Daarnaast coacht ze nu ook anderen die hetzelfde gaan doen.
Ze heeft nu dus drie inkomstenbronnen, want vanuit die coaching ontvangt ze een stukje provisie vanuit de verkoop die deze personen op hun beurt nu realiseren. Die verkregen bonus is aanvang niet zo heel veel, maar we kennen al enkele personen die met hetzelfde productenpakket werken en tussen de 3000 en 25.000 euro per maand mee naar huis nemen.
Dat laatste heeft bij de persoon in kwestie dan wel tien jaar geduurd, maar hoe lang moet u als loonslaaf blijven werken om daar kans op te maken? Zoiets ga je als werknemer niet snel met een VMBO diploma voor elkaar krijgen. Het ondernemersschap biedt dus kansen. Een vaste baan is niets mis mee, maar daarnaast, of als je die vaste baan niet hebt, is er nog veel meer mogelijk.
Mijn dochter zoekt nu jonge (en minder jonge) mensen die net als haar kansen willen benutten en zich durven te laten zien.
Ja, je moet producten verkopen... Ja, je moet uit je veilige zone komen en ja, je moet anderen gaan coachen als je op termijn kans wilt maken om serieus geld te verdienen. Is goed voor je. Daar wordt je namelijk ook een beter mens van.
Interesse? Mail me op tom @ lassing.nl en wie weet gaan mijn dochter en ik je coachen.

Niets voor jou? Ken je dan misschien iemand die dit mogelijk wel een interessante mogelijkheid vindt? Stuur dit artikel dan even door naar die persoon. Ook ik had een jaar geleden niet door dat mijn dochter dit in zich had. Het op het juiste spoor zetten van iemand kan een leven een totaal andere wending geven. De keuze is dan aan de persoon in kwestie.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud