Je goed voelen houdt in dat je ook beter presteert - Succesverhaal

Ga naar de inhoud
Voor wie werkt u?

Een vraag waar ik de laatste weken ook weer tegenaan liep.
Mijn werk bestaat vooral aan het intoetsen van letter en cijfertoetsen op het toetsenbord en af en toe een telefoongesprek. Niet echt lichamelijk een grote uitdaging derhalve.
Dan krijg je op een gegeven moment toch wat last van het feit dat bijvoorbeeld je buikspieren zich ook wat denken te mogen ontspannen.
Mijn zonvakantie op Kreta was de aanleiding om daarom toch ook op dat  vlak wat meer balans aan te brengen. De reden daarvoor was een heel positieve. Ik kon namelijk al na een week actief bewegen (vooral veel  zwemmen) een groot verschil zien, de vakantiefoto's bewijzen het!
Ik zwem daarom tegenwoordig (al enkele weken) 500 meter per dag. Niet  echt een uitputtende bezigheid, maar 15 minuten alle spieren even aan het werk zetten is niet alleen gezond, het voelt ook heerlijk aan.

Immers, je goed voelen houdt in dat je ook beter presteert, je lekkerder voelt en je prettig in je vel zit.

Ik ben er dus enthousiast over, maar toen ik het tegen een vriend begon  te hebben over "beter presteren" begreep mijn gesprekspartner gelukkig direct dat ik  het over werk had en dat was voor hem dan weer aanleiding om aan te  geven dat hij niet zoveel behoefte had om op zijn werk
"beter te presteren".
Ik werk al hard genoeg voor mijn baas.

Mijn reactie verbaasde hem:

- Werk jij voor je baas?

Ja, zei hij, we kunnen niet allemaal zelfstandig zijn..

- Nee zei ik, luister even goed, "werk jij voor je baas?"

Hij begreep nu, wat u mogelijk nu ook begint te dagen.

Voor wie werkt u eigenlijk?

Voor uw baas, of voor uzelf en eventueel voor uw gezin?

Zou u, als u voor uzelf of voor uw gezin werkt, niet harder willen  kunnen werken, terwijl u zich er beter bij voelt? Harder werken mag daarbij ook gelezen worden als slimmer/effectiever/prettiger werken,  of als dat belangrijk voor u is, tegen een hoger loon werken.

Als mensen klagen over hun werk, dan klagen ze in feite over het feit  dat ze ooit blijkbaar een verkeerde keuze maakten en ze, om welke reden dan ook, deze fout nooit hebben hersteld.

Als u alleen maar voor uw baas werkt, dan zult u naar mijn idee  uiteindelijk niet echt gelukkig worden. Als u echter oprecht voor uzelf en uw gezin werkt, dan is het een heel ander verhaal.  U zal dan kiezen voor leuk werk, werk waar u bewust voor gekozen hebt, werk waar u zelf van groeit en u trots op bent. Immers, u werkt  voor uzelf en U heeft dan de touwtjes van uw eigen leven in handen.

Geld is in feite slechts een idee. Natuurlijk, we hebben het in deze  maatschappij nodig, maar realiseer u, u leeft gemiddeld 75 jaar. Daarvan verloor u de  eerste vier, want u herinnert zich daarvan vrijwel niets meer. Met een  beetje pech gaat dat ook aan het eind van uw leven gebeuren. Als u daartussen ook nog eens 40 jaar een  ongelukkige beroepskeuze doet, dan blijft er bitter weinig leuks over.

"Meer geld" of "veel geld" verdienen is dus slechts interessant als het in combinatie is met de toename van uw levensvreugde. Die levensvreugde is dus óók die 40 uur per week om dat geld te verdienen. Immers, meer geld verdienen en u vervolgens 40 uur per week ongelukkig voelen is niets anders dan uw leven verkwanselen. Als u het beter wilt hebben, dan zult U daar iets voor moeten doen. Een betere opleiding, leuker werk, zelfs tegen eventueel minder loon een leuke baan en er dan eventueel ook nog iets leuks en uitdagends ernaast doen. Kies liever voor uzelf dan te kiezen voor alleen maar "meer geld". Dat laatste maakt u echt niet zomaar gelukkig.

De vraag aan u is nu... Voor wie werkt u momenteel?

Vriendelijke groeten,
   

Tom Lassing
   
 
   
----
   
Webmasters en Ondernemers die meer willen weten over wat Affiliate Marketing ook voor u kan betekenen kijken even op www.online-markt.nl
   
----
   


Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar Succesverhaal.nl
   
U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.
   
narcissen
Waterlelie
jonge eendjes tussen waterlelies
lam in de wei
Terug naar de inhoud