Nog meer belangrijke en tijdloze google tips - Succesverhaal

Ga naar de inhoud
Nog meer Google tips, het kan niet op!

Ik lijk wel gek dat ik deze kennis gratis weggeef.

Mogelijk weet u al waarom ik dat doe als u de andere artikelen op Succesverhaal goed gelezen heeft

(Tip 12) Zet een bezoeker uw site in de bookmarks/favorieten? Als dat zo is, dan is dat gunstig voor uw waardering.
(Tip 13) Komen bezoekers vaker terug, dan is dat ook gunstig voor uw plaatsing bij Google.

(Tip 14) Het onderwerp van de pagina's op de site veranderen.
Stel even u koopt een site met goed verkeer en die site gaat over beleggen. U wilt echter via de nieuw gekochte site verzekeringen gaan verkopen en uw aankoop van de site was u in feite alleen om het bestaande verkeer en de mooie plaatsing in Google te doen.
Grote kans dat die hoge plaatsing als sneeuw voor de zon zal verdwijnen als u de onderwerpen op de pagina's gaan veranderen. Google houdt daar niet van, want het is een indicatie dat die gegevens die in de zoekmachine staan niet betrouwbaar meer zijn. Bij twijfel wordt de site lager geplaatst.

(Tip 15) Het komt in feite allemaal neer, en ook ik schreef dat al eerder, op de eerlijke opbouw van uw site, uw meta tags ten opzichte van de inhoud, de opbouw van de inhoud van uw site en de manier waarop u bezoekers trekt.
Hoe eerlijker u dat doet, hoe rustiger dat in tijd is opgebouwd, des te hoger het allemaal gewaardeerd zal worden. Probeert u ergens een hoekje af te snijden, dan kan dat, als het ontdekt wordt, zwaar afgestraft worden door een veel lagere plaatsing. Het kan letterlijk maanden duren voor Google u de fout gaat vergeven. U komt namelijk in een soort zandbak terecht, waar vooral de nieuwe sites lang in kunnen vertoeven. Het duurt soms tot 8 maanden voor een goede site hoog in de waardering komt.
In feite werkt het bij Google als volgt:

(Tip 16) Een nieuwe site komt vrij hoog in de zoekresultaten, maar wordt nauwlettend gescreend. Na vrij korte tijd wordt de site in de zandbak geplaatst en wordt er gekeken hoe deze site op eigen kracht zich weet te handhaven. Een site die het moet hebben van de Google plaatsing kan het dus vergeten, die komt de zandbank niet meer uit. Als echter blijkt dat uw site, ondanks de lage plaatsing in Google, toch goed verkeer weet te trekken, dan helpt Google u de zandbak wel weer uit. Zelfs bij een goede site kan dit tot soms wel 8 maanden duren. Al die tijd heeft u een waardeloze waardering in de Google zoekmachine. Sites die dan nog bestaan en die goed verkeer trekken zien dan dat Google ze weer gaat helpen.
Dit alles is gedaan om spammers geen kans te geven. Ook Google heeft geleerd van de lieden die snel een site plaatsen, er veel verkeer naar jagen en dan snel weer weg zijn. Op dat soort sites zit niemand serieus te wachten.

(Tip 17) Heel aardig kan het zijn een site over te nemen die al een klein jaar bestaat. De huidige eigenaar kan wel eens in zak en as zitten vanwege de uitblijvende goede notering in Google. (Het zandbak principe is niet breed bekend) Als koper wijs je uiteraard op de slechte plaatsing. Dat is een behoorlijke prijsdrukker. De verkoper kan een site met zo'n slechte plaatsing wel weer opnieuw opzetten, die hoeft dus niet veel in te leveren bij verkoop. (Tenminste zo kan hij denken)
Na de overname houdt u in de gaten dat de onderwerpen op de pagina's gelijk blijven, u zorgt voor gelijkmatig verkeer en een regelmatige update...
Op basis van de hogere notering in Google (u komt immers uit de zandbak te voorschijn, kan de site op grond van hoge Google waardering mogelijk leuk doorverkocht worden of kan vanwege het extra verkeer vanuit Google leuk extra geld gaan opleveren.

Vriendelijke groeten,

Tom Lassing

Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl
U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.
Terug naar de inhoud