adwords3 - Succesverhaal

Ga naar de inhoud
Succesverhaal
***********************************************************
               Nieuwsbrief succesverhaal
              
***********************************************************
   
Uw eerste stappen als Internet ondernemer met eigen (beperkte) website.

Stel even u wilt 200 euro uitgeven om uw eerste ervaringen met Internet ondernemen op te doen.
Hoe kunt u vandaag een website op gaan zetten, waarop u binnen een week al meer dan 500 gerichte bezoekers op kunt hebben gehad?
   
Ik ga u dat hier uitleggen. In feite is het een praktijkcursus Internet ondernemen in de dop. Hier kunt  u een leven lang plezier van hebben.
Als u het goed doet en serieus oppakt kunt u er het volgende ermee winnen:

  1. Met beperkt risico ervaring opdoen met Internet ondernemen dankzij Succesverhaal.nl en Google
  2. Leren een kansrijke website op te zetten en deze ook daadwerkelijk op het Web plaatsen
  3. U kunt er een tweede inkomen mee gaan opzetten. Mogelijk dat u de geringe investeringskosten er al binnen een paar weken uit heeft.
   
De praktische uitwerking van uw eerste kleine, omzetgenererende website opzetten:

Hiervoor is het belangrijk om als uitgangpunt te kiezen voor het verkopen van producten van anderen. Immers, een eigen product in de markt zetten is niet iets dat u "even in een paar dagen" doet. Zoiets kan altijd later nog wel, als u eenmaal ervaring heeft opgedaan.

Ik stel voor dat u op www.online-markt.nl uzelf als affiliate voor één of meerdere services gaat opgeven. Het  maakt niet uit welke service u kiest, als u maar één onderwerp kiest.  Als u ook andere onderwerpen in de markt wilt gaan neerzetten, dan maakt  u daar aparte pagina's en campagnes van. U kiest nu één onderwerp voor  uw eerste opzet.

Wat u vervolgens gaat doen is een stukje tekst van die service(s) in een .html document plaatsen.
U kunt al een .html document maken met bijvoorbeeld de tekstverwerker Word, waarbij u dan niet als .doc opslaat, maar als .html. Zo simpel kan het maken van een webpagina zijn.
Ik ga u er overigens mee helpen, want ik ga een paar pagina's voor u  maken. Die pagina's kunt u naar eigen believen aanpassen. Ze zijn er om u  snel op gang te helpen.
U treft enkele voorbeelden die u mag gebruiken hier aan:
Voorbeeld 1
Voorbeeld 2

Het volgende dat van belang is, is dat u een eigen domeinnaam claimt. Daarvoor moet u op zoek gaan naar een domein dat nog vrij is. Ik heb zelf verschillende domeinen, waaronder mijn eigen naam, maar ook beursbox.nl, tweedeinkomen.com, japansecandles.nl, beursblik.nl etc.
Het gaat er om dat u een bruikbare, liefst leuke en goedklinkende naam kiest. Het mooist is een naam zonder streepje en het zou prachtig zijn als de naam ook nog eens een connectie heeft met wat u als affiliate gaat verkopen.
Stel even, u besluit Marketingcursus te gaan promoten, kiest u dan bijvoorbeeld een domein als onlineondernemennu.nl of onlinemarketing.nl. Wilt u echter meerdere producten gaan verkopen, dan kan een domein als voordeelhier.nl of voordelen.nl interessant zijn.
Een domein claimen kan al vanaf 6 euro per jaar, dus daar zitten de kosten niet.
Als u eenmaal een eigen domein heeft kunt u het makkelijkst ook bij dezelfde host een webhosting pakket afsluiten. Het goedkoopste pakket volstaat. Het kost u slechts enkele euro's per maand.
Uw webhost stuurt u de  inloggegevens en op de site van de webhost staat ook met welk FTP programma u uw documenten naar de server van de webhost kunt sturen. Het werkt een beetje zoals Windows Verkenner, waarbij u de documenten van uw harde schijf naar de harde schijf van de host kopieert. Miljoenen gingen u voor, dus zo moeilijk is het niet om een website up te loaden.

Uw eerste opzet van uw site staat online. De belangrijkste vraag voor iedere webmaster is vervolgens, hoe krijg ik nu bezoekers naar mijn site... Tot voor kort was het echt een enorme klus om dat structureel voor elkaar te krijgen. Op dit moment is het slechts een kwestie van:

Adwords bij Google inzetten.

U hoeft geen sites te zoeken waar uw advertentie getoond moet worden. Op basis van de zoekwoorden die u opgeeft zorgt Google ervoor dat de advertenties zo goed mogelijk geplaatst gaan worden.
Per klik, lees: bezoeker, betaalt u een bedrag. Dit kan van één cent tot enkele euro's per klik zijn, u gaat dat zelf bepalen.

Hoe meer u test, des te meer weet u over uw winstgevendheid. Stel even, na enkele dagen/weken heeft u een aardig idee over de effectiviteit van uw site en van de inkomsten die overblijven na de kosten.
Als nu blijkt dat u van iedere geïnvesteerde euro twee euro weet te maken, waarom zou u dan niet 10 euro per dag inzetten?
Als blijkt dat u van iedere 10 euro nog altijd 20 euro of meer weet te maken, waarom dan niet per dag 100 euro inzetten? (De markt is niet onbeperkt, op een gegeven moment is het maximaal rendement bereikt simpelweg omdat niet meer mensen per dag in Google op uw zoekwoorden zoeken.)

Uiteraard gaat u verder met testen en kijkt u of u uw kosten kan verlagen en daarbij uw inkomsten verhogen. Het zijn geen uitzonderingen meer die van iedere euro ingezet vermogen 15 euro inkomsten kunnen maken.

Succesfactoren zijn:
              
-       Een goed verkoopbaar en gewild product of productenlijn                 
-       De beste zoekwoorden                 
-       Een briljante advertentietekst                 
-       De juiste posities per zoekwoord                 
-       Werkende verwijzingen van uw site naar de sites waarvoor u het affiliateschap heeft         
   
Wat u moet doen om een site als hierboven neer te zetten is verbluffend eenvoudig:
   
Google Adwords maakt het mogelijk dat u met slechts enkele euro's per dag letterlijk op honderdduizenden sites en monitoren zichtbaar wordt. Als u dus een prachtige aanbieding heeft, dan is Googles Adwords nog goedkoper dan spammen! Er is derhalve geen enkele economische reden meer te bedenken waarom iemand zou spammen. Het feit dat er nu in Amerika gevangenisstraf voor gegeven kan worden is derhalve volkomen terecht. Wie nu nog bezig is met spammen, is ten eerste geen ondernemer en ten tweede simpelweg oliedom.

Nu is de opzet van Google op zich al heel simpel, maar het zijn net de fijne kneepjes die het mogelijk maken om net iets betere zoekwoorden of een net iets hogere positie te verkrijgen.
Belangrijk, want u wilt niet alleen getoond worden, u wilt ook dat er op uw aanbieding geklikt gaat worden.

Het heeft geen enkele zin om met een financiële service op een populaire zoekterm als "Britney Spears" te adverteren. Immers heeft uw aanbieding niets van doen met deze popster en surfers zullen niet op de advertentie klikken.
Waar u met enige regelmaat naar moet kijken is de juiste zoekterm voor uw potentiële klanten. Stel even, u heeft een beleggingsaanbieding voor een optieservice.
"Beleggen" is dan een logisch zoekwoord, maar daar bent u niet de enige in. "Optiebeleggen" is wel minder gevraagd, maar de kans dat u met uw optieaanbieding ook een klik gaat krijgen neemt wel enorm toe. Voor u is "Optiebeleggen" dus een veel waardevoller woord. Het is dus interessant om altijd bij dit goedkopere woord getoond te gaan worden.
Zo zult u dus de woorden waarop u gaat adverteren moeten gaan zoeken.

Stel even, u heeft uw site online staan, mijn advies is dan om enkele  vrienden te vragen hun commentaar te geven. U gaat uw site op basis van hun reacties opleuken en netter maken. Mogelijk komt u er nu achter dat Word u als HTML editor net iets te weinig kan bieden. Op Internet vindt u  als u zoekt verschillende gratis HTML editors. Het liefst zoekt u een WYSIWYG editor. (What you see is what  you get)
Een veel betere optie om websites te maken is deze software. Ik gebruik deze ook.

  • Zodra uw site "toonbaar" aan de wereld is, gaat u dan uw site aanmelden bij Google.
  • Als u toegelaten bent (*2) gaat u uw Adwords account opzetten.
  • U zoekt woorden die naar uw idee door mensen gebruikt worden die op zoek zouden kunnen zijn naar services die u via uw site aanbiedt.
  • U stelt in hoeveel u maximaal per dag kwijt wenst te zijn en hoeveel het per klik mag kosten.

Ik schreef recent al eens over het enorme succes van Google.
De belangrijkste reden voor het succes is net zoals bij het succes van Ebay, het feit dat anderen er ook succesvol mee worden.

(*2) Succesverhaal.nl heeft geen invloed op het toegelaten worden door Google. Kijkt u zelf even vooraf of u in uw geval wel kans maakt om opgenomen te worden in Adwords. Ik ken uw situatie niet en kan het artikel niet zo schrijven dat het altijd en voor iedereen 100% toepasbaar is.
   

Klikt u hier om verder te gaan.

Vriendelijke groeten,
   
Tom Lassing
   


Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl
   
U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.
   
Terug naar de inhoud