Het is een lange weg

Ga naar de inhoud

Het is een lange weg

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 29 juli 2015

(Ik schreef dit artikel in 2005. Ik was toen keihard richting mijn doelen aan het werken...)
Bent u al wel eens in Saint Tropez geweest?
De plek waar de rijken der aarde zich vanaf de jaren 50 van de twintigste eeuw in het heerlijke klimaat laten vertroetelen.
Het is nog altijd een plek waar rijken zich laten zien, maar ook de beste plek om aan te tonen dat veel geld hebben niet alles is.

Als je als rijke je kick moet krijgen van de mensen die langslopen om jou op je mooie jacht te zien zitten, dan kan ik het persoonlijk alleen maar heel erg zielig vinden. Ben je dan rijk geworden om als een aapje in Artis bekeken te worden? Is dat de beste tijdsbesteding die ze zich als rijken kunnen veroorloven?

De ware rijkdom is de weg naar rijkdom.
Wie 'ineens' rijk werd, mist zo ontzettend veel moois.
Wat is er immers mooier dan voldaan op een volbracht project terug te kijken?
Wat is er mooier dan een welgemeend compliment op uw gedane werk te krijgen?

Het kan in beide gevallen slechts als u ook echt iets gedaan heeft.
Die enorme voldoening moeten de rijksten op hun jacht in Saint Tropez missen als ze 's avonds moe van het in de dekstoel lummelen in hun bed stappen.

Dat zijn in mijn ogen voorbeelden van arme mensen met veel geld.

Als u de intentie heeft om rijk te worden moet het niet uw intentie zijn om zo'n arm mens met veel geld te willen worden.
U hoeft dus niet te klikken op een advertentie: "wordt binnen een jaar miljonair".
Zelfs al zou het al waar zijn, dan nog is het de weg naar armoede.

Gelooft u me, de kans dat ook U in staat zult zijn binnen twaalf maanden miljonair te zijn is kleiner dan dat u in de Staatsloterij de hoofdprijs zou winnen. Als u de ware rijkdom zoekt, dan zult u zich realiseren dat het een lange weg is.

Artsen verdienen in de ogen van veel mensen veel geld. Met enige afgunst wordt er gekeken naar hun mooie inkomen. Ze hebben er echter ook heel lang voor moeten leren en op die manier een enorme inspanning en investering gedaan. Zou u er die investering voor over hebben?

In feite is het dus zo, dat wie net zoveel geld wil verdienen, er vanuit moet gaan dat net zo'n inspanning gedaan moet worden. Misschien wordt u wel rijker dan een arts, misschien ook niet.
Ik zou u voorliegen als ik zou zeggen dat het anders is.

Ik lag wel iedere dag van de afgelopen zomer in het gemeentelijke zwembad (Sinds 2013 mag ik in mijn eigen zwemvijver zwemmen),
(mijn tuin zomer 2013)

maar het hield niet in dat ik er niet voor werkte. Het grote verschil was, ik genoot van de zon als die er was, terwijl anderen dan moesten werken. Ik was echter aan het werk terwijl de rest 's avonds lekker aan de barbecue of aan de TV zat.
Het lijkt wel alsof succes komt aanwaaien, maar niets is minder waar. De weg is lang.

Wie hoekjes probeert af te snijden kan het vergeten.
Wie liever lui dan moe is, kan het ook vergeten. Probeer een rijke partner te trouwen is het beste advies dat ik zo iemand kan geven.

Als ik Online Ondernemen zo makkelijk laat lijken, dan doe ik daar veel inspanning voor.
Ik wil u niet ontmoedigen, maar wel de realiteit tonen.

Vriendelijke groeten,

Tom Lassing
www.succesverhaal.nl
www.onderneemhetonline.nlEr zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud