Hoe moet dat?

Ga naar de inhoud

Hoe moet dat?

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 30 oktober 2019
Tags: doehetzelf
Eerder deze week had ik wat technische problemen in de hobby werkruimte. Mijn zitmaaier lift deed het bijna niet meer. De hydraulische pomp kwam maar tot halverwege.
Even op YouTube gekeken hoe je dat eventueel zelf kan repareren.

Helaas stond het er met mijn specifieke lift niet op, maar wel was veel te vinden over andere hydraulische systemen.
Mijn Oregon Lift system kwam met zegeltje en de waarschuwing dat een eventuele garantie zou vervallen als het zegeltje gebroken zou zijn. Dat zegeltje ging er dus gewoon aan, want ik was er van overtuigd dat zo'n pomp ook door mij makkelijk zelf te repareren was.
De uitdaging was vooral het vinden van hydraulische olie. Bij de Doe het Zelf zaken hebben ze dat niet. Moet je voor bij een autospeciaal zaak zijn. Nu, zoiets zit er niet in mijn dorp en om daar nu voor naar Eindhoven te rijden, dat leek me wat te veel werk. Daarom even naar de garage van een vriend gereden en er even een flesje desbetreffende olie geleend.
Ik had uiteindelijk slechts 30 ml nodig.
Het werkje stelde qua moeilijkheidsgraad niets voor.
Twee pluggen eruit, paar keer op een neer halen zodat alle lucht uit het systeem is en rustig bijvullen met de nieuwe olie. In elkaar zetten en even onder druk testen.
In een kwartier klaar.
Uiteindelijk duurde het natuurlijk wel allemaal enkele uren, als ik ook de YouTube tijd mee tel. Welbestede uren, want het voelt goed dat je zoiets zelf op pakt in plaats van er maar weer terug mee naar de winkel te gaan, het ding weken kwijt te zijn en dan over enkele weken weer die rit nog een keer moeten maken.
Nu weet ik hoe het moet en dat kan ik dus voortaan echt zelf.
Het voelt goed.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud