Je leeft maar één keer (Tom Lassing)

Ga naar de inhoud

Je leeft maar één keer (Tom Lassing)

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 31 juli 2018
Tags: inkomenlevenbeleggen
Ik weet, niet iedereen gelooft dat. Dat is prima. Voor die mensen geldt dat je dit leven maar één keer leeft.
De vraag is, lééf je dan ook echt.
Zoals ik vorige week al schreef, heb ik mijn ambities enorm bijgesteld. Om het te zeggen zoals een leverancier van één van mijn tuinmachines het zei... Je hebt goed voor jezelf (lichamelijk) gezorgd. We kwamen er achter dat we bijna even oud waren. Ik met het gebruinde sportieve lichaam van een sportieve 24 jarige en hij... niet.
Sinds 2011 is bij mij de standaard regel dat ik boven de 25 graden een halve dag vrij heb. Ik heb deze zomer heel veel vrij gehad...
Of zoals Wim Lammens stuurde:
"Hallo Tom, ik werk sinds een 6 tal maanden in een oord waar oude mensen neer strijken als ze in hun laatste levensfase zijn. Zelf heb ik de laatste 20 jaar slechts sporadisch gewerkt en thuis gebleven bij de kindjes die nu 12 en 14 jaar zijn. Ik wist al vrij snel dat meer materie (huis, auto, en andere dure prullen) maar tijdelijk een vreugdeshotje brengen. ik heb het voorrecht veel te leren van de 100 bewoners waar ik moet voor zorgen als er iets ernstigs gebeurt (ziekte, val...)
Het leven bestaat uit maximaal een 36.500 dagen en kan elke dag eindigen (hartaanval, hersenbloeding, ongeval...) Veel vreugdevolle mensen kom ik hier niet tegen ondanks zogenaamd fantastische zorgvoorzieningen en uitstekende ziekenhuizen en andere zorgverleners. Mensen lijden emotioneel en fysiek en zijn zich eindelijk bewust geworden dat het voor hen binnenkort gedaan is met spelen en ik denk dat er velen zijn die spijt hebben. (was het dit)."

Het is maar even om u mee te geven. Waarom dit in een beleggingsnieuwsbrief? (Dit artikel werd 31 juli 2018 gepucliceerd in de Beursbox Nieuwsbrief) Nu, je kan zelf werken voor je geld, maar je kan er ook voor kiezen je geld voor jou te laten werken. Doe goede beleggingen en/of geef anderen de kans om met jouw geld te ondernemen, waarbij je deelt in de winst.

In feite kan je eigen vermogen jou een basisinkomen verstrekken. Dat kan al met kleine bedragen, dus u hoeft er niet mee te wachten tot u miljonair bent. Heb je kleine bedragen, dan is het slim om de winsten ook weer te beleggen tot het bedrag of je bestedingen zo zijn dat je ook wat geld wilt gaan opmaken.
Via die weg kan je op een gegeven moment een deel of misschien uiteindelijk wel heel je inkomen bijeen krijgen. Dat lijkt me altijd beter dan met 36 graden op een heet kantoor te moeten werken, of zoals mijn zoon, op een heet veld. Ik denk dat hij wel begint in te zien dat daar toch wel wat beperkingen aan zitten.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud