Netwerken in de regio (Tom Lassing)

Ga naar de inhoud

Netwerken in de regio (Tom Lassing)

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 20 oktober 2017
Tags: netwerkenbijeenkomst
Gisteren was ik voor het eerst bij een netwerkbijeenkomst van BNI. Dat heet dan geen netwerkbijeenkomst, maar voor de herkenbaarheid zal ik het wel zo noemen.
Er waren 25 ondernemers aanwezig die samen een ontbijtsessie hadden.
Iedereen kreeg na de introductie en uitleg waar BNI voor staat een minuut om zichzelf voor te stellen.
Nu is mijn elevator pitch 30 seconden, dus ik had ruim tijd over, maar het is al leuk om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Enkele ondernemers kende ik al vanuit mijn vrijwilligersfuncties. Zo organiseerde ik 14 jaar lang een "Sociale Markt" waarop enkele ondernemers vanuit hun maatschappelijke (vrijwilligers) functies al regelmatig acte de présence gaven. Ook was er een fysiotherapeut die actief is bij de atletiekvereniging waar ik zeven naar bestuurder van was en waar ik al meer dan 10 jaar trainer ben. Met een andere onderneemster heb ik al eens opgetreden bij de Beursvloer die we mede organiseerden. Zo 'ken' je dan al heel wat van de aanwezigen.
In die minuut die ik mocht spreken mocht ik ook je 'vraag' aan de groep doen. Mijn vraag was vooral dat ik lezers zoek en ik op basis van affiliate marketing ook fantastische producten of diensten voor mijn nieuwsbrieven zoek. Ik heb ondertussen immers wel 65 verschillende nieuwsbrieven die ik uitgeef. Beursbox is er daar maar één van. Gelukkig komen ze niet allemaal dagelijks uit, maar het mag wel duidelijk zijn dat ik heel wat afschrijf.
Ga ik nu lid worden van deze business club?
Ze ontbijten letterlijk één keer per week samen. Voor mij komt dat heel slecht uit, want ik schrijf de Beursbox Nieuwsbrief voorbeurs. Om nu één keer per week om 05:00 uur op te staan en dan mijn werkdag helemaal om te gooien is me wel erg ingrijpend. Puur vanwege de voor mij wat onmogelijke tijd doe ik het waarschijnlijk niet. Dat het ondanks de forse kosten interessant is, ben ik wel van overtuigd. Dit kan bepaalde ondernemers enorm veel omzet opleveren, at mij aanspreekt is dat je als ondernemer moet staan voor je product of service, want kom je je afspraken niet na, dan is je rol in zo'n netwerk snel over en uit. Je maakt je dan lokaal volledig een paria. In die zin hou ik wel van die opzet. Het houdt ondernemers heel goed scherp.
Het is alleen zo'n beroerd tijdstip... We hebben hier echter eens per maand ook de Open Coffee bijeenkomst. Misschien dat ik die ook maar eens probeer. Die komen net na het uitbrengen van de Beursbox Nieuwsbrief bij elkaar.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud