Het is tijd dat we even serieus gaan praten - Succesverhaal

Ga naar de inhoud
Hallo dromer. Welkom op deze pagina. Het is tijd dat we even serieus gaan praten, want uw hoop om slapend rijk te worden is misschien niet helemaal reëel.

Er is echter wel een aantal interessante mogelijkheden waar ik u op wil wijzen, want er is een klein kansje dat het toch nog in zekere zin mogelijk is. Leest u vooral verder.

Iedereen droomt wel eens van slapend rijk worden. Het liefst ook zonder er initieel nog iets voor te hoeven doen ook. Als het echter zo makkelijk was, dan zouden we massaal aan de Middellandse zee wonen en allemaal gezellig ´niets doen´.

Hoe zou het echter zijn als u in staat blijkt te zijn om uiteindelijk structureel 4.000 euro per maand te verdienen, zonder er full time voor te moeten werken?

Wat zijn de mogelijkheden om dat te doen?

1. Het is mogelijk als u 1,2 miljoen euro op de bank heeft en 4% rente trekt. Als u bent zoals de meesten onder ons, dan komt u op dit moment één miljoen en een beetje tekort om dat voor elkaar te krijgen.
2. Het kan als u enkele sites heeft, die bij elkaar, structureel 4.000 euro per maand opleveren. Nu ziet u in één keer hoeveel de sites die dat realiseren in feite waard zijn. Om hetzelfde met rente te bereiken zou u minsten 1,2 miljoen euro nodig hebben!
3. Het kan als u genoeg vermogen in de aandelenmarkt heeft dat u, gemiddeld over het jaar bezien, 4.000 euro per maand winst binnenhaalt.
4. Het kan als u besluit te gaan werken voor een bedrijf dat bereid is u 4.000 euro per maand te betalen zonder dat u er full time voor werkt.

Ieder punt heeft voor- en nadelen. Grootste kans op een klapper is nummer drie, maar dat is ook de manier met het meeste risico. U kan daar zelfs failliet op gaan.
Mogelijkheid nummer vier geeft u uiteindelijk de minste vrijheid. Immers zult u dan iedere dag iets voor die werkgever moeten doen. Daarbij is het de vraag of u heeft waar een werkgever zoveel geld voor over heeft.

Beleggen is de meest simpele vorm. Ik wil u echter even een reality check verstrekken.
De beurs stijgt gemiddeld namelijk 6% per jaar.
Warren Buffett is ´s-werelds rijkste belegger. Velen verklaren dat hij de beste belegger ter wereld is. Hij maakte gemiddeld over 35 jaar per jaar 25% rendement. Zijn rendement is de laatste tien jaar fors teruggevallen en hij zit nu over de laatste 50 jaar nog net onder de 20% rendement per jaar. Stelt u zich voor dat u net zo goed in beleggen bent als dat hij over die 35 jaar was...
U moet dan rekening houden met gemiddeld 25% rendement, dat uw inkomen moet gaan vormen. Echter, Warren Buffett heeft ook zijn slechte jaren gekend. Het is immers een gemiddelde.
Van beleggen gaan leven, is dus zeer risicovol, omdat de markt onvoorspelbaar is. Daarbij lijkt 25% niet zo veel, maar Warren Buffett is de rijkste belegger van allemaal. Als er anderen waren die beter waren, waarom zijn die dan niet rijker dan Warren Buffett? Velen blijken enkele jaren beter te scoren, maar verliezen dan momentum en vallen vervolgens zwaar terug. Gaat u dus niet beleggen met het idee dat u honderden procenten per jaar gaat verdienen. Er zijn er enkelen die dat heel soms enkele jaren voor elkaar krijgen en dan vervolgens in een vlaag van overmoed ineens enorm onderuit gaan en alle winst verspelen. Vooral future beleggers en hedge funds heb ik de laatste twintig jaar heel bewust gevolgd. Ik ging zelf ook in zee met enkele aantoonbaar zeer succesvolle beleggers. Keer op keer was het feest na enkele jaren over en bleef alleen een enorm verlies over. Niet in 10% van de gevallen, niet in 50% van de gevallen, maar helaas in 100% van de gevallen bleek dat over een periode van 10 jaar of meer het geval te zijn. Ze gingen uiteindelijk echt allemaal onderuit.

Wat werkt dus wel?

- Hard en gestructureerd werken!

Doe alles!

- Zorg dat u vermogen gaat opbouwen, waarmee u langzaam rente opbouwt. Dit geld is redelijk veilig en u loopt weinig risico. Het is ook uw appeltje voor de dorst.
- Ga sites en services bouwen die u een blijvend inkomen verstrekken! Dit werkt heel wat sneller dan rente, dus als u dan toch ergens uw focus op wilt leggen, doe dan dit! (Zie www.marketingcursus.com en www.affiliatecursus.nl).
- Ga beleggen, maar doe dit met visie (kijk naar services als www.mooiebeursdag.nl en www.topaandelen.com en hou in de gaten dat uw eerste prioriteit de instandhouding van uw vermogen is en pas in tweede instantie het maken van winst! Beleggers worden uiteindelijk niet rijk van de grote klappers, maar worden rijk van structurele winsten en het voorkomen van onnodige (grote) verliezen! Gelooft u me in deze, het kan u enorme teleurstellingen schelen! Kijkt u ook vooral naar twee rapporten die ik er in 2017 over schreef. Namelijk Royalty beleggen en Pensioen Beleggen. Heel interessant!
- Ga heel bewust om met voor anderen werken. Als u al uw energie steekt in uw betaalde baan, dan komt u nooit ergens. Hou dus tijd en energie over om te bouwen aan uw toekomst. Gebruik uw baan als opstapje naar de andere punten.

De punten één en vier kan ik u niet echt bij helpen. De andere twee punten ken ik zelf maar al te goed. Ik raad ze u van harte aan, want het is naar mijn idee de beste weg naar rijkdom.

Ik wens u veel succes. Ik ben zelf vanaf 2001 vooral voor de punten twee en drie gegaan en verdiende in euro's jarenlang structureel 20.000+ per maand. Mijn beste maand was tot op heden 60.000+. Het kan dus wel, maar ik verzeker u, het was geen 'slapend rijk worden'. Ik vrees dat ik zo'n aanbod niet voor elkaar krijg. Ik denk ook eerlijk gezegd dat u daar niet eens gelukkig van zou worden.


Tom Lassing
www.progainbv.nl

Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl
U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.
De andere artikelen nog eens lezen: http://www.succesverhaal.nl/artikelen.html
Terug naar de inhoud